Przepis i sposób przygotowania na: Ogórkowe Mielone
25 dkg mięso wołowe ( ja miałam antrykot)
3 duże ogórki konserwowe
1 bułka (czerstwa)
1 cebula
4 ząbki czosnku
1 jajko
olej do smażenia
bułka tarta
sól,pieprz(wg.uznania)
Bułeczke moczymy w letniej wodzie,następnie ją mocno odciskamy. Mięso mielimy.
Czosnek i cebulkę trzemy na tarce o drobnych oczkach.Ogórki kroimy w drobną kosteczke.
Do miski wkładamy mięsko dodajemy ogórki,cebulkę,czosnek,jajo i doprawiamy solą i pieprzem.Wyrabiamy mięsko na gładka masę,formujemy kotleciki obtaczamy je w bułce tartej i smazymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron.
Podajemy z ziemniaczkami i dowolna surówką :)
SMACZNEGO . . . .
Inna odsłona kotletów mielonych.Robiłam już je wiele razy i jak dla nas są pyszniutkie :-)