Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa węgierska z kapustą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

obsuszona kiełbasa myśliwska
wędzony boczek
cebula
czosnek
śmietana
natka pietruszki
woda
Papryka słodka mielona Prymat
kapusta kiszona

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa węgierska z kapustą

Cebulę pokroić w kostkę , zieleninę posiekać .Czosnek posiekać i utrzeć z solą .Wszystkie składniki oraz kapustę zalać w rondlu wodą i ugotować . Miękkie mięso wyjąć i pokroić .Wędzony boczek pokroić, zrumienić na patelni , dodać pokrojoną w plasterki kiełbasę , posypać papryką, poddusić chwilę razem i dodać do wrzącej zupy.Gotować jeszcze 10 minut, po czym wlać śmietanę rozmieszną z mąką , włożyć mięso z żeberek i zagotować . Przyprawić do smaku solą i papryką .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak