Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka w ziołach prowansalskich

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podudzia kurczaka 3 sztuki
sól 1 łyżeczka
olej 4 łyżki
pieprzszypta 1 łyżeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Udka w ziołach prowansalskich

1.Nagrzewamy piekarnik do 180*
2.Podudzia dzielimy na 2 części, przyprawiamy solą pieprzem i ziołami prowansalskimi.
3.Wkładamy mięso kurczaka do naczynia żaroodpornego wlewamy olej,
4.\"obtaczamy\" mięso w oleju
5.pieczemy w 180* do momentu aż skórka się zarumieni,
potem zmniejszam temperaturę do 110 i tak już do końca pozostaje pieczenia
*można piec z termoobiegiem wtedy piekarnik do 160* potem zmniejszamy do 100*, je nie ożywam w tym przypadku termoobiegu, gdyż mam wrażenie że mięso jest suche.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 11.02.2012 19:15
Zgadzam się wygląda bardzo ładnie:) aż chce się skubnąć:)
agnieszka189 08.02.2012 14:11
Bardzo lubię takiego kurczaczka
Agiatis 10.07.2011 16:59
Dziękuje:)
anemon 10.07.2011 16:57
Bardzo apetycznie podany kurczak.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak