Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos staropolski

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 1 kg
Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat
mięso 30 dag
kiełbas 15 dag
grzyby suszone 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos staropolski

Wymieszać kapustę kiszoną i zwykłą, zalać wrzątkiem i gotować. Mięso (najlepiej mieszankę wołowiny i wieprzowiny) i kiełbasę pokroić na drobne kawałki i dodawać do gotującej się kapusty. Większe grzyby pokroić, mniejsze pozostawić w całości, a następnie wrzucić wszystkie do gotującego się bigosu.
Doprawić przyprawą do bigosu prymat. Gotować na małym ogniu przez minimum 1,5 godz. Można dodać odrobinę czerwonego wina, koncentratu pomidorowego, fasolę jaś.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia88 21.07.2011 16:26
uwielbiam bigos

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak