Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

udka duszone z papryką, czosnkiem i cukinią

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 2 całe
papryka 1/2 sztuki
cukinia 1/2 szt.
czosnek 3 ząbki
sól
pieprz
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
oliwa
natka pietruszki 2 łodygi

Przepis i sposób przygotowania na: udka duszone z papryką, czosnkiem i cukinią

Każde udko dzielimy na połówki. Czosnek kroimy w paski. W każdym kawałku mięsa robimy dziurkę i wkładamy w nią kawałek czosnku. Mięso nacieramy solą, pieprzem i przyprawą. Smażymy z każdej strony na oliwie. Gdy mięso się usmaży dodajemy pokrojoną w paski paprykę i posiekaną pietruszkę. Dusimy 10 minut. Po tym czasie dodajemy obraną i pokrojoną w kostkę cukinię. Dusimy wszystko razem jeszcze 5 minut. Na talerz wyjmujemy mięso. Sos z warzywami jaki zostanie na patelni przelewamy do miseczki i podajemy wraz z mięsem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 16.09.2013 17:04
Syte jadło.
pawel6 20.07.2011 09:43
Prezentują się bardzo smacznie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak