Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulebiak z ciasta ziemniaczanego z kapustą

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 1 kg
jajko 2 sztuki
mąka 25 dkg
gałka muszkatałowa do smaku
sól do smaku
kapusta kiszona 0,5 kg
cebula biała 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Kulebiak z ciasta ziemniaczanego z kapustą

Farsz: 1/2 kg kapusty kiszonej lub słodkiej ugotować i odcisnąć. Cebulę podsmażyć na tłuszczu, dodać kapustę, przyprawę do zup, chwilę podsmażyć i ostudzić. Potem wbić 1 jajo, sól, pieprz i wymieszać.

Ciasto rozwałkować na prostokąt gr. 1-1,5 cm, posypać bułką tartą-2 łyżeczki, nałożyć i zwinąć w rulon- zlepić brzegi. Wstawić do ciepłego piekarnika- piec aż ciasto się zmieni. Podawać na barszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota37 03.06.2012 21:54
Nie jadłam jeszcze niczego takiego
dianix 19.12.2011 19:06
polecam
gacopierz23 19.12.2011 14:12
muszę spróbować tej odmiany kulebiaka
Ewelina47 06.08.2011 20:51
ciekawe jak to wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak