Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekko pomidorowe gołąbki (grzyby) z jajkiem sadzonym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 5 dkg
jajko 1 szt
kucharek smak jesieni - do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna - do smaku
Papryka słodka mielona Prymat - do smaku
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat - do smaku
Chili pieprz cayenne mielone Prymat - do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat - do smaku
grzyby 30 mrożone (typu: gołąbek jadalny)
koncentrat pomidorowy 1 (bez dodatku cukru)

Przepis i sposób przygotowania na: Lekko pomidorowe gołąbki (grzyby) z jajkiem sadzonym

Gołąbki rozmrozić, pokroić w paski. Cebulę pokroić w kostkę, uprażyć bez tłuszczu na teflonowej patelni (do momentu, aż cebula nabierze złotego koloru). Dodać grzyby, chilli, koncentrat, pieprz oraz Kucharka - Smak jesieni. Wymieszać, naczynie przykryć, dusić całość do miękkości grzybów. Następnie na wierzch dania wbić jajko, posypać je Kucharkiem Uniwersalnym oraz pieprzem. Patelnię przykryć i smażyć całość do momentu, aż białko się zetnie, a żółtko pozostanie płynne. Przed podaniem posypać suszonym czosnkiem niedźwiedzim oraz papryką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

koala 09.06.2012 13:01
przepyszne:)
Renata16 04.05.2012 02:49
fantastyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak