Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki rabarbarowo-truskawkowe

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 1
mleko 1/3 szklanki
woda gazowana 1/3 szklanki
mąka 0,5 szklanki
cukier 3 łyzki
margaryna rozpuszczona 3 łyzki
rabarbar 1-2
truskawki 6-7
dżem truskawkowy
bita śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki rabarbarowo-truskawkowe

Rabarbar obrać i pokroić w cienkie paseczki. Ułożyć na patelni i posypać łyżką cukru. Podgrzać na małym ogniu żeby zmiękł. Białko ubić w blenderze z cukrem, dodać żółtko, mleko, wodę, margarynę i mąkę. Zblendowac. Wylac na patelnię na rabarbar. 2-3 truskawki pokroic w plasterki i ulozyc na smazacym się nalesniki- w ten sposób po jednej stronie bedzie rabarbarowy z drugiej truskawkowy. Usmażyc z obu stron. Po sciagnięciu w patelni posmarować dżemem truskawkowym, polać bita smietana i udekorować truskawkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak