Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z malinami i czekoladą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 125 g
jajko 2
brązowy cukier 125 g
mąka samorosnąca 100 g
mielone migdały 50 g
maliny świeże 100 g
groszki czekoladowe 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z malinami i czekoladą

Piekarnik nastawić na 180 st C. Natłuścić i wyłożyć papierem do pieczenia kwadratową blaszkę o wymiarach 18 cm.
Masło stopić w rondelku i studzić. Cukier ubić z jajkami do białości. Dodać mąkę, mielone migdały i roztopione masło. Mieć. Dodać maliny i groszki czekoladowe. Delikatnie mieszać.
Przełożyć do blaszki i piec ok 25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam12 18.10.2011 13:45
mmm :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak