Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z arbuzem i fetą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

arbuz 1 plaster
sałata strzępiasta 5 liści
feta 10 dag
cebula czerwona 1/2 sztuki
oliwki czarne 10 sztuk
ogórek świeży 1 sztuka
oliwa 3 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z arbuzem i fetą

Sałatę rwiemy na strzępki, wrzucamy do miski, dodajemy pokrojoną cebulę i polewamy sokiem z cytryny lub limonki. Odstawiamy na kilka chwil, a w tym czasie obieramy ogórka, kroimy w kostkę, arbuza wypestkowujemy i tez kroimy w kostkę.Dodajemy po kolei wszystkie składniki do salaterki, polewamy oliwą dobrej jakości i doprawiamy do smaku, możemy dodać kilka listków świezej mięty.
Sałatka nabierze wspaniałego aromatu i smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak