Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z buraków i fasoli jaś

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki 1/2 kg
fasola Jaś 20 dkg
cebula biała 1 szt
majeranek 1 łyżeczka
woda 1 łyżka
oliwa 2 łyżki
musztarda 1 łyżeczka
miód 1 łyżeczka
ocet winny 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z buraków i fasoli jaś

W zakręconym słoiku energicznie mieszamy wodę,miód,musztardę ocet sól i pieprz.Buraki gotujemy we wrzątku z solą cukrem,ostudzone obieramy ze skórki i kroimy w plastry.Fasolę moczymy gotujemy do miękkości odcedzamy,studzimy i dodajemy do buraków,dokładamy drobno posiekaną cebulę i zioła.Polewamy sosem mieszamy i odstawiamy na pół godziny do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emiliozo 21.02.2012 07:45
z chęcią bym spróbowała
Dorian 23.09.2011 11:27
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak