Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycle ze śledzi

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebule 2
jajko 2
bułka czerstwa 1
masło 1 łyżki
sok z cytryny
oliwa do smażenia
sól
pieprz
śledzie 80 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycle ze śledzi

Śledzie odfiletować, skropić sokiem z cytryny. Bułkę namoczyć w mleku. Śledzie i bułkę przepuścić przez maszynkę. Posiekaną cebulę zeszklić na maśle. Dodać do masy śledziowej, doprawić. Formować kotlety, obtoczyć je w bułce i smażyć na oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak