Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kalarepą i jajkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por 1
kalarepka młoda 1
boczek 2 plastry
oliwa 1 łyżka
sól
pieprz
imbir 1/2 łyżeczki
Czosnek suszony Prymat
jajko 6

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kalarepą i jajkami

Pora oczyścić, umyć, osuszyć, przekroić wzdłuż, pociąć na kawałki 6 cm, a następnie na wąskie paski. Obraną rzodkiew pokroić na paski, a boczek w kostkę. Na oliwie podsmażyć boczek, dodać przygotowane warzywa, sól, pieprz i imbir. Poddusić chwilę, dodając czosnek. Na miękkie warzywa wbić jajka. Podgrzewać razem 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 09.07.2012 21:15
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak