Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z tuńczykiem i rzodkiewką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuńczyk 1 puszka
rzodkiewki 1 pęczek
sałata 1 główka
majonez 3 łyżki
sól
pieprz
sok z cytryny
curry
jajko ugotowane na twardo 3

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z tuńczykiem i rzodkiewką

Tuńczyka odsączyć i rozdrobnić. Jajka obrać i pokroić w kostkę. Rzodkiewki umyć i pokroić w plasterki. Sałatę umyć, porwać na kawałki. Przygotowane skłądniki przełożyć do salaterki i wymieszać. Majonez połączyć ze śmietaną, doprawić do smaku. Sos powinien być dosyć pikantny. Polać nim sałatkę i wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak