Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem agrestowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 10 dag
agrest

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem agrestowy

Agrest umyć, oczyścić i wsypać do rondla wraz z cukrem i gotować na małym ogniu, mieszając, ok. 20 minut. Gorący dżem przełożyć do wyparzonych słoików, zamknąć i pasteryzować w temp. ok. 90 stopni przez 15 minut. Odstawić do wystudzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 21.01.2012 16:18
nigdy takiego dzemu nie jadlam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak