Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pischinger

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wafle 6 szt
gorzka czekolada 1 szt
cukier puder 1/2 szklanki
śmietanka 200 ml
orzechy włoskie 20 dkg
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: pischinger

Drobno pokruszoną czekoladę rozpuszczamy w rondelku podgrzewając na małym ogniu razem z cukrem pudrem masłem i śmietanką.Cały czas mieszamy aby składniki się połączyły,dodajemy zmielone orzechy włoskie i chwilę podgrzewamy razem aby powstała jednolita masa.Smarujemy wafle i układamy jeden na drugim ,na wierzch kładziemy deseczkę obciążamy i odstawiamy aby masa zgęstniała.Przed podaniem kroimy na kwadraty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 30.01.2012 08:04
pychotka
iza15 26.12.2011 23:09
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak