Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z curry

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapary 2 łyżki
jaja 2
majonez 1/2 szklanki
jogurt naturalny 1/2 szklanki
Przyprawa curry orientalna Prymat 1/2 łyżeczki
cukier
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z curry

Grzyby posiekać. Kapary opłukać w przegotowanej wodzie i osączyć. Jaja ugotować na twardo, ostudzić i obrać. Żółtka rozetrzeć, białka posiekać. Majonez połączyć. Majonez połączyć z jogurtem, żółtkami i curry. Dodać grzyby, kapary i białka. Doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak