Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron w sosie tuńczykowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron 1/2 op.
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
śmietana 36% 1/2 szklanki
oliwki zielone 10 sztuk
oliwki czarne 10 sztuk
cebula czerwona 1 mała
olej do smażenia
parmezan starty do posypania
oregano do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
kapary 1 mały słoiczek

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron w sosie tuńczykowym

Makaron gotujemy al dente; odlewamy.
Na patelni rozgrzewamy trcohę oleju i wrzucamy drobno (lub w piórka) pokrojoną cebulkę, podduszamy. Dodajemy tuńczyka wraz z olejem oraz śmietanę. Podgrzewamy mieszając. Następnie wsypujemy: kapary i pokrojone w krążki oliwki. Podgrzewamy parę minut. Doprawiamy do smaku (oregano, sól, pieprz). Na koniec dodajemy makaron. Mieszamy wszystko dokładnie, nakładamy na talerze obficie posypując parmezanem lub wiórkami z żółtego sera.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 09.05.2013 11:16
nie przepadam za kaparami i oliwkami
adam1f 26.01.2012 00:23
dobry
Anna771 08.01.2012 21:34
to coś dla mojego męża.. muszę spróbować :)
Aida 08.09.2011 12:10
Jolu, z makaronem jest prze prze pyszny!
pioge7 07.09.2011 15:58
dobre
halina17 07.09.2011 11:44
smaczny
1j1o1l1a1 07.09.2011 11:40
nie stosowałam tuńczyka do innego celu niż...sałatka:) ciekawe...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak