Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tagliatelle z tuńczykiem

2.0
(10)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

tuńczyk kawałki w oleju 100 g
pieczarki 4 szt
ser pleśniowy typu gorgonzola 100 g
śmietana 12% 3 łyżka
suszony pomidor 2 szt
parmezan starty
makaron grube wstążki
oliwa
suszona natki pietruszki Prymat 0,5 łyżeczki
pieprz 1 szczypta
czosnek 3-5 ząbków

Przepis i sposób przygotowania na: Tagliatelle z tuńczykiem

Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie.

W tym samym czasie na patelnię wlewamy oliwę,  wrzucamy czosnek i podsmażamy. Dodajemy pieczarki starte, tuńczyka oraz pomidory. To też moment na doprawienie dania - przyprawy - polecam użyć natkę pietruszki oraz pieprz. Zrezygnować ze soli bo sam ser jest już dość słony. Następnie dodajemy starty ser, śmietanę i podgrzewamy do połączenia się składników. 

Na koniec wsypujemy makaron i gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ralf 5 dni temu
Przepis jest nieścisły.W spisie nie ma nic o przyprawach i czosnku.
Doradca Smaku 3 dni temu
Przepis został poprawiony :)
kaja1991 21.05.2012 20:40
ciekawe ale na pewno bardzo smaczne
Iza10 01.02.2012 10:08
Dość interesująca propozycja jedzenia
Anna133 19.09.2011 09:35
ser plesniowy smakuje pysznie z każdym dodatkiem ;)
Anna133 19.09.2011 09:34
pyszne szybkie i zaskakujące

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak