Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona kapusta po szwedzku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1 szt
olej słonecznikowy 1 łyżka
sok z czarnej porzeczki 4 łyżki
rodzynki 1 łyżka
sok z cytryny do smaku
sól do smaku
Goździki całe Prymat 5 szt
kapusta czerwona 1 główka
jabłko winne 2 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona kapusta po szwedzku

Kapustę opłukać ,drobno poszatkować,do rondla wlać olej,włożyć kapustę i chwilę dusić,cebulę obrać,\'naszpikować\' gożdzikami, do kapusty dodać sól,pieprz i sok z czarnej porzeczki,wymieszać ,przykryć i dusić około 30 minut,jabłka obrać,pokroić w cienkie plasterki,rodzynki wypłukać,następnie wyjąć z kapusty cebulę,dodać jabłka i rodzynki,dusić pod przykryciem jeszcze 10 minut,po czym wyjąć kapustę na półmisek i skropić sokiem z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dasada1 25.03.2012 17:54
fajne
dasada1 25.03.2012 17:53
fajne
dasada1 25.03.2012 17:53
fajne
dasada1 25.03.2012 17:53
fajne
noculos 25.03.2012 17:50
pychota!!!!!!
noculos 25.03.2012 17:50
pychota!!!!!!
noculos 25.03.2012 17:50
pychota!!!!!!
noculos 25.03.2012 17:49
pychota!!!!!!
noculos 25.03.2012 17:49
pychota!!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak