Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

TWAROGOWE BABECZKI ZE ŚMIETANĄ

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

twaróg 0,5 kilograma
mąka 65 gram
masło 3 łyżki
śmietana piątnica mała - -
sól - -
jajko 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: TWAROGOWE BABECZKI ZE ŚMIETANĄ

Twaróg zmielić, do zmielonego dodać jajko, mąkę, sól i wymieszać, tak by powstała gładka masa.
Z masy uformować kulki, kulki twarogowe wrzucać na gotującą się wodę i gotować do czasu aż wypłyną. Następnie gotowe kluski odcedzić, położyć na posmarowanej tłuszczem patelni, polać śmietaną i zapiec.

SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak