Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kurczak po meksykańsku

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 250 gram
zielona papryka (świeża) 1 sztuka
cebula biała
Kolendra cała Prymat
sól
oliwa
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
tortille pszenne
fasola 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: kurczak po meksykańsku

Kolendrę, pieprz, paprykę chilli i sól trzeba dokładnie utłuc w moździerzu. Kurczaka, cebulę, paprykę i pomidora pokroić na niewielkie kawałki. Rozgrzać olej na patelni, wrzucić przyprawy, gdy zacznie pachnieć dodać kurczaka, chwilę podsmażyć, dorzucić cebulę i paprykę, następnie czerwoną fasolę. Jeszcze chwilę smażyć. Dodać pomidory dobrze wymieszać i zestawić z ognia, ewentualnie dosolić.

My jemy zawinięte w tortille pszenne.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cukiereczek13 24.07.2012 00:14
Lubię kuchnię meksykańską :)
agunesu 20.12.2011 16:28
to jest dobre :D
patusia 25.09.2011 19:34
Bardzo apetyczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak