Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czerwonej kapusty z owocami.

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona 1/2 kg
gruszki 20 dag
jabłko 1 szt
ocet winny 1 łyżka
oliwa 2 łyżki
natka piertuszki usiekana 1 łyżeczka
sól do smaku
banan 1 szt
bazylia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwonej kapusty z owocami.

Kapustę drobno poszatkować, włożyć do garnka, zalać 3 szkl wody dodać ocet i gotować około 5 minut. Następnie odcedzić, ostudzić. Z jabłka i gruszek usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę,banana obrać i pokroić w plasterki. Kapustę wymieszać z owocami, skropić oliwą, przyprawić do smaku solą, posypać zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 26.12.2013 10:57
chętnie spróbuję
IlonaAlbertos 01.07.2012 03:12
Takiej jeszcze nie jadłam :)
Iwona51
Iwona51 30.01.2012 10:04
lubi? czerwon? kapust? ale z owocami jeszcze nie jad?am

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak