Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pomidorowy z anchois

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
pomidory 1 kg
czosnek 1 ząbek
anchois 1 puszka
sól
cukier
pieprz
oliwa
ocet winny

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pomidorowy z anchois

Na patelni rozgrzej oliwę (niezbyt mocno).
Cebulę obierz, pokrój w kostkę, zeszklij na patelni na oliwie, pod koniec smażenia dodają przeciśnięty przez praskę czosnek i anchois odsączone.
Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórki , pokrój w drobna kosteczkę.
Pomidory dodaj do cebuli, przypraw sola, pieprzem i cukrem oraz octem winnym. Duś aż sok odparuje (ok 25 min).
Przed podaniem udekoruj bazylią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak