Przepis i sposób przygotowania na: tarta budyniowo brzoskwiniowa z migdałową kruszonką
Następnie nakłuwamy widelcem, obciążamy i wkładamy na 15 minut do piekarnika nagrzanego do 170 stopni (włączamy grzałkę górną i dolną), następnie zdejmujemy obciążenie i pieczemy jeszcze 10-15 minut samą górę (powinna się zezłocić).
W tym samym czasie przygotowujemy budyń (wg przepisu na opakowaniu ale z mniejszej ilości mleka) i obieramy brzoskwinie ze skórki i kroimy w półplasterki.
Wszystkie składniki na kruszonkę mieszamy w misce aż do roztarcia masła (jeśli spód tarty jeszcze się piecze kruszonkę wstawiamy do lodówki).
Kiedy tarta się zezłoci wyjmujemy ją z piekarnika, wyleramy gorący bubyń, rozkładamy brzoskwinie, posypujemy kruszonką i wstawiamy do piekarnika jeszcze na pł godziny (kruszonka ma być złota, w razie czeko włączamy grzałkę tylko na górę, zeby spód tarty się nie przypalił.