Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka wielowarzywna do słoików

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 1,5 kg.
pomidory czerwone 1 kg.
marchew 1 kg.
cebula 1 kg.
ocet 10 % 1 szkl.
cukier 1 szkl.
sól 4 łyżeczki
oliwa 2 szkl.
kapusta biała 1 kg.

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka wielowarzywna do słoików

marchew umyć obrać i pokroić następnie podgotować odcedzić,pomidory sparzyć wrzątkiem obrać ze skórki,pozostałe warzywa umyć pokroić w paski połączyć wszystkie warzywa ze sobą osolić i dodać pozostałe składniki za wyjątkiem oliwy lub oleju,dokładnie wymieszać włożyć do garnka i gotować na małym ogniu ok.30min.chwilę przed końcem gotowania wlać oliwę lub olej wymieszać wkładać do umytych słoików szczelnie zakręcać i pasteryzować ok.10min.od zagotowania się wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 17.11.2013 09:34
Świetna sałatka
Motorek 14.07.2013 11:37
bardzo fajna
Grazyna0211 27.02.2012 09:43
lubimy takie sałatki zimą jak znalazł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak