Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z makaronem orzo
1 czerwona papryka
1/2 puszki kukurydzy
1 puszka czerwonej fasoli
2 cebule
1/2 szk pokrojonego czosnkowego szczypiorku
200 g surowego wędzonego boczku
200 g surowego kalafiora
1/2 łyżeczki czarnej soli
3 szczypty soli
4 szczypty pieprzu
4 łyżki majonezu
Makaron ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem dwóch łyżek oleju.
Paprykę, cebulę i boczek pokrój w kostkę.
Kalafior podziel na mniejsze różyczki.
Kukurydzę i fasolę odsącz z zalewy, możesz przepłukać zimną wodą.
Szczypiorek posiekaj.
Wszystkie składniki wrzuć do miski, dodaj przyprawy oraz majonez i wymieszaj.
Sałatkę odstaw na 15 minut aby smaki się przegryzły.