Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Suflet z grzybami i cebulą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2 szt
czosnek 2 ząbki
grzyby 30 dag
olej 2 łyżki
pomidory suszone 6 szt
sól do smaku
jajko 5 szt
mleko 100 ml
pieprz do smaku
parmezan starty 5 dag
natka pietruszki do dekoracji
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Suflet z grzybami i cebulą

1. Cebule i czosnek obierz, posiekaj razem z grzybami. Rozgrzej olej, podsmaż cebulę, dodaj do niej grzyby z pomidorami i czosnek. Dopraw solą i pieprzem.
2. Żółtka ubij z mlekiem. Dodaj mąkę oraz warzywa z grzybami, wymieszaj z piana ubitą z białek, dopraw solą, pieprzem i gałką. Foremki wysyp połową parmezanu. Nałóż masę, posyp resztą sera. Suflety piecz ok. 25 min w temp 180 stopni. Posyp natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 31.10.2013 07:37
ciekawa propozycja
Dorota37 22.08.2013 17:46
Jaki dobry
misia53 05.11.2012 16:01
ciekawe jak by z pieczarkami smakowało?
owca441 23.08.2012 21:22
to dość trudne ale do odważnych świat należy
karolina1869 17.11.2011 16:20
ciekawy przepis
Emilia22 05.10.2011 15:17
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak