Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek po zbójnicku

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
jaja 2 szt
cebula 3 szt
wieprzowina 50 dag
boczek 30 dag
papryka czerwona 1 szt
papryka zielona 1 szt
czosnek 3 ząbki
bulion 1 szkl
śmietana 1/2 szkl
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
chili do smaku
olej do smażenia
mąka 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Placek po zbójnicku

Mięso wieprzowe pokroic w kostkę, a boczek w słupki. Papryki i 2 cebule obrać i także pokroić w paseczki. Mięso podsmażyć na oleju, dodac warzywa, podlac bulionem i dusić ok poł godziny. Dodać śmietanę z mąką i dusić jeszcze ok. 10 min., doprawić do smaku. Ziemniaki obrać i zetrzeć, dodać jaja mąkę i startą cebulę . Smażyć na rozgrzanym tłuszczu duże placki. Podawać złożone na pół, wypełnione gulaszem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Fiffi 28.10.2012 23:18
bardzo lubię
bietka 14.01.2012 14:22
mniam
Anna169Hosz 16.12.2011 23:39
Zapowiada się bardzo smacznie.
smakowita 19.10.2011 16:57
uwielbiam takie dania
treonina 19.10.2011 16:26
czuję mojej rodzinie przypadnie ten przepis do gustu
agnieszka137 18.10.2011 19:14
wykwintne!!!
Ewa6274879 18.10.2011 18:24
pyszne, sycące danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak