Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapusta postna z grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
grzyby suszone 5 dag
masło 10 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
ziele angielskie 2 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: kapusta postna z grzybami

grzyby zalej zimną wodą i odstaw na noc. Kapustę posiekaj,włóż do rondla,zalej gorącą wodą.Gotuj około 30 min.Grzyby ugotuj w wodzie w której się moczyły i wlej z wywarem do kapusty.
Gotuj do miękkości,dodaj soli i pieprzu,ziele angielskie i liścia laurowego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak