Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

galantyna z kurczaka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak 1 sztuka
babka drożdżowa 10 dag
śmietanka 1/3 szkl
rodzynki 10 dag
chrzan 1 łyżeczka
jajko 2 sztuki
białko 1 sztuka
włoszczyzna trochę
koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: galantyna z kurczaka

z kurczaka usuń kości,wytrubuj udka okrawki mięsa i fileta pokrój zmiksuj ze śmietaną w rozmoczonej chałwie.Wymieszaj z rodzynkami chrzanem i żółtkami,dopraw. Dodaj pianę ubitą z białek. Masę rozsmaruj na płacie mięsa.zwiń roladę. Warzywa i korpus z kury gotuj 25 min włóż galantynę.Gotuj przez godzinę.Wyjmij i ułóż na półmisku.Wywar przecedź wymieszaj z koncentratem i białkiem.Zagotuj dodaj żelatyne całość przecedź,ostudź a tężejacą galaretkę zalej galantynę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak