Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy syrop na przeziębienie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebule 2
czosnek ząbki 2
miód 0.5 szklanki
cytryna 1

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy syrop na przeziębienie

Cebulę obieramy i kroimy w bardzo drobną kostkę. Obrane zabki czosnku dokładnie przeciskamy i dodajemy do cebuli. Z cytryny wyciskamy sok razem z miąższem (pestki odrzucamy, by nie było goryczy), wyciśniety sok wlewamy do warzyw, na sam koniec dodajemy do mikstury miód i całość mieszamy. Przekładamy to do słoika, zakrecamy i ustawiamy na kaloryferz, na drugi cień pijemy syrop 3 razy dziennie po 1 łyzeczce

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 27.11.2013 08:29
super na przeziębienie
erym 13.10.2013 10:43
nie ma lepszego lekarstwa!
Ada-Gaba 08.12.2012 09:21
ciekawy
Karolcia12 25.10.2011 13:37
dobry na jesienne przeziębienie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak