Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z botwiny

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

liście buraka młode(same ogonki) 500 g
rzodkiewka 6 szt
Pęczek dymki
majonez tradycyjny 1/2 szkl
koperek posiekany 3 łyżki
sól, cukier, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z botwiny

Ogonki od liści buraczków ugotować w osolonym wrzątku, by zmiękły, ale pozostały jędrne. Dymki umyć, cebulki pokroić w plasterki, szczypior posiekać. Rzodkiewki umyć, poczatkować, osolic. Składniki wymieszać z majonezem. Doprawić cukrem i pieprzem, posypać koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak