Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z buraczków na zimno

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraczki ćwikłowe małe 6 szt
szalotka posiekana 2 szt
musztrada Dijon 1 łyżka
ocet winny 2 łyżki
oliwa 3 łyżki
sól
pieprz
natka pietruszki 1 łyżka
korniszony 2 drobno pokrojon

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z buraczków na zimno

Odcinamy górne części buraków, i wyrzucamy.Buraki dokładnie myjemy i gotujemy do miękkości w osolonej wrzącej wodzie,gdy się ugotują dokładnie odsączamy i odstawiamy do ostygnięcia.Obieramy je i kroimy w plasterki grubości pół centymetra.Wkładamy je do miski doprawiamy,dodajemy pietruszkę szalotkę i korniszony i odstawiamy.W małej miseczce mieszamy musztardę i ocet dodajemy oliwę i ubijamy trzepaczką aż składniki się połączą.Polewamy sosem buraczki mieszamy i doprawiamy jeszcze do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 05.11.2011 21:13
super
anemon 05.11.2011 19:56
Smaczny pomysł.
Krystyna32 04.11.2011 16:24
extra
ronald88 04.11.2011 09:58
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak