Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

smażone kartofle

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kartofle 500 g
olej 2 łyżki
cebula 1 sztuka
ziarnka gorczycy 1/2 łyżeczki
kurkuma 1 1/2 łyżeczki
sól 3/4 łyżeczki
chili 1 1/2 łyżeczki
czarny pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: smażone kartofle

Kartofle umyc i ugotowac w lupinach. Ugotowane, ale niezbyt miekkie, odcedzic. Obrac i pokroic na 1-centymetrowa kostke.Cebule obrac i drobno pokroic. Olej rozgrzac w garnku i smazyc na nim gorczyce, tak dlugo, az zacznie trzeszczyc. Dodac cebule i smazyc 5 min., mieszajac od czasu do czasu.Kurkume, proszek chilli, sol i pieprz wsypac do garnka i wymieszac.Kartofle przelozyc do garnka, polaczyc z przyprawami i smazyc jeszcze 5 min., mieszajac od czasu do czasu. Podawac gorace.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak