Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekane kiełbaski nadziewane

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 4 szt
trochę masła
jajko 1 szt
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżeczka
śmietana 1/8 litra
tartego żółtego sera 100 g
sól
kiełbaski 400 g
pieczarki posiekane 250 g
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekane kiełbaski nadziewane

Pieczarki wypłukać i odsączyć.Obraną cebulkę drobno pokroic.Pomidory pokroić w plasterki.Formę do pieczenia wysmarować masłem.Jajko wymieszać z curry,śmietaną,połową startego sera,cebulą pokrojonymi ppieczarkami,posolić i popieprzyc. Kiełbaski rozkroić wdłuż (lecz nie przepoławiając ich do końca)włożyć do formy i wypełnić nadzieniem. Na kiełbaski położyć plasterki pomidorów,posypać resztą sera i zapiec. RADA:kiełbaski można przygotować także na rożnie.Kiełbaski będą gotowe gdy ser sie roztopi.można podawać z ogórkiem konserwowym lub sałatką z selera konserwowego i chlebem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak