Przepis i sposób przygotowania na: Saltimbocca, czyli eskalopki cielęce po włosku
Podawać z ryżem ugotowanym na sypko i buraczkami z miodem.
mięso cielęce (najlepiej sznyclówka) | 50 dag |
świeże liście szałwi | 3 szt |
świeże liście szałwi | 6 plastrów |
śmietana kremówka | 0,3 szklanki |
mąka | 2 łyżki |
czosnek | 1 ząbek |
masło | 1 łyżka |
sól | 1 szczypta |
Pieprz czarny mielony Prymat | 1 szczypta |
wino białe wytrawne | 0,5 szklanki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: