Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta smażona w suchej bułce

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 1 kg
masło 80 g
jaja 2 sztuki
mąka 1/2 szkl
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl
śmietana 2/3 szkl
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta smażona w suchej bułce

Oczyscic kapuste, usunac glab i gotowac kapuste w podslonej wodzie do gotowosci. Oddzielic liscia, lekko stluc. 1-2 listy posmarowac smietana i zlozyc w ksztalcie koperty, podginajac konce. Kazda \"koperte\" wywalac w mace, potem w jajkach i w tartej bulce. Z obydwui stron obsmazyc w masle na patelni. Obsmazone \"koperty\" ulozyc na glebokiej patelni, albo w rondlu, polac smietana i zapiec w piecu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak