Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaczka z czerwoną kapustą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kaczka 1 szt
majeranek 3 łyżeczki
jabłka 2 szt
Goździki całe Prymat 5 szt
ocet winny 1 łyżeczka
sól
kapusta czerwona 1 kg
jabłko kwaśne 4 kilka szt. (twarde)

Przepis i sposób przygotowania na: Kaczka z czerwoną kapustą

Kaczkę umyć, osączyć i natrzeć majerankiem z solą. Jabłka obrać, umyć, usunąć gniazdka nasienne, pokroić w ćwiartki i nadziać nimi kaczkę, zaszyć i wstawić do lodówki. Następnego dnia, polać kaczkę wodą, wstawić do gorącego piekarnika i piec. Gdy mięso zmięknie pokroić na porcje i ponownie wstawić do piekarnika, aż będzie miękkie. Kapustę poszatkować, zalać wodą i gotować. Dodać łyżeczkę octu winnego, goździki i pokrojone jabłka oraz tłuszcz wytrącony z kaczki podczas pieczenia i sól. Gotować do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak