Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ostry sos winegret

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółtko jajek 2 szt
oliwa 1/2 szklanki
cytryna 1/2 szt
musztarda 1 łyżka
korniszony 3-4 szt
cukier 1/2 łyżeczki
sól
wino czerwone 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Ostry sos winegret

W makutrze utrzeć żółtka, dodając po kropli oliwy, ciągle ucierając. Do utartej masy, dodać sok z cytryny, sól, pieprz i stale mieszając, rozprowadzać czerwonym winem. Dołożyć musztardę i drobniutko pokrojone korniszony. Wszystko wymieszać i wstawić do lodówki na około 1 godzinę. Podawać do zimnych mięs i wędlin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak