Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyszne flaczki z lina

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lin 1 kg
włoszczyzna 300 g
cebula 2
mąka 20 g
śmietany 200 ml
majeranek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pyszne flaczki z lina

Myjemy i oczyszczamy lina. Usuwamy kręgosłup oraz ości, nacinając wzdłuż brzucha i wyjmując wraz z wnętrzościami. Odcinamy płetwy oraz ogon. Kroimy rybę w paseczki, przyprawiamy i zasypujemy mąką, mieszamy. Podsmażamy rybkę na patelni. Następnie warzywa obieramy i kroimy w słupki. Dusimy do miękkości. Do warzyw dodajemy rybkę, zalewamy wszystko śmietaną. Gotujemy chwilę razem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 17.11.2011 14:55
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak