Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z sera twarogowego z jajkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 1 łyżka
śmietana 2 łyżki
musztarda 1 łyżka
jajko 2 szt
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
twaróg 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z sera twarogowego z jajkami

Ser twarogowy przemielić w maszynce lub przecisnąć przez praskę. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić w drobną kosteczkę. Do miseczki włożyć masło i dokładnie rozetrzeć, wsypać przemielony ser, dodać posiekane jajka, śmietanę wymieszaną z musztardą. Przyprawić do smaku odrobiną soli i pieprzu. Wszystko bardzo dokładnie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 07.10.2012 22:52
Wspaniała pasta na śniadanie.
Iwona51
Iwona51 21.11.2011 09:10
extra
Ewa6274879 20.11.2011 23:01
super - musztarda nadaje wyrazistości :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak