Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kurcze na dziko

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak 1/2 sztuki
olej 1 łyżka
czosnek 3 ząbki
cebula 1 sztuka
woda 1 szkl
ocet 1/2 szkl
cukier 1 łyzeczka
imbir 1/2 łyżeczki
cynamon szczypta
Liść laurowy suszony Prymat trochę
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: kurcze na dziko

1. Kurczaka opłukać, osączyć, podzielić na porcje.W rondlu z rozgrzanym olejem smażyć cebulę i czosnek przez minutę mieszając.Wlać wodę i ocet, włożyć kawałki kurczaka i resztę składników, po zagotowaniu zmniejszyć płomień i gotować przez 30 min. do miękkości. Podawać na gorąco lub na zimno

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak