Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada wołowa z suszonymi pomidorami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa 600 g
czosnek 2 ząbki
pieczarki 250 g
suszone pomidory z zalewy 7
mozarella 1 kulka
olej 4 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada wołowa z suszonymi pomidorami

Czosnek wraz z cebulą posiekać , pieczarki oczyszczamy i drobno kroimy na patelni podsmażamy cebulę i czosnek potem dodajemy pieczarki i to dusimy do miękkości. A potem odstawiamy do ostygnięcia . Suszone pomidorki kroimy na cienkie paski , oliwki na plasterki a mozzarellę w kostkę . Przygotuj nadzienie: pieczarki połączyć z pomidorami , oliwkami, i mozzarellą dodaj bazylię posiekaną i dopraw do smaku solą , pieprzem. Polędwicę natnij tylko nie do końca przykryj folią i lekko rozbij tłuczkiem. Na połowie mięsa nałóż farsz , następnie przykryj go drugą częścią polędwicy , mięso obwiąż nicią i jeszcze możesz dodatkowo spiąć wykałaczkami . Na patelni musimy z każdej strony usmażyć mięso a potem przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec 20 minut w 220 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 01.01.2014 17:30
pyszne danie
babcia
babcia 19.07.2012 15:56
pyszna rolada
babcia
babcia 19.07.2012 15:56
pyszna rolada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak