Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kurczak duszony

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak 1 sztuka
sos sojowy 4 łyżki
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 sztuka
czosnek 1 ząbek
cukier 1 łyżeczka
olej 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: kurczak duszony

1. Zdjąć skórę i usunąć kostki z kurczaka, mięso lekko utłuc drewnianym tłuczkiem, pokrajać w grube kawałki.
2. Dokładnie wymieszać sos sojowy z wodą, pieprz, dymkę, czosnek, cukier i łyżeczkę oleju. Włożyć kawałki kurczaka do marynaty i po wymieszaniu odstawić na godzinę.
Wyjąć kawałki mięsa, dobrze osączyć, smażyć na rozgrzanym oleju na małym ogniu na mocna złoty kolor. Wlać 1/4 szklanki wody i dusię pod przykryciem około 30 min., aż mięso będzie miękkie. Doprawić solą

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak