Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roszponka z krewetkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

roszponka 10 dkg
krewetki z zalewie 10 sztuk
awokado 1 sztuka
kukurydza marynowana 1/2 puszki
majonez 3 łyżki
sok z połowy cytryny
kwaśna śmietana 1 łyżka
sól do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Roszponka z krewetkami

Krewetki odcedź, obrane awokado pokrój w kostkę. Skrop je sokiem z cytryny, wymieszaj z osączoną kukurydzą oraz krewetkami. Oprósz solą, pieprzem, wymieszaj ze śmietaną i majonezem. Roszponkę rozłóż na półmisku, przełóż na nią sałatkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Miki 05.04.2012 20:27
super
Iwona51
Iwona51 12.12.2011 09:41
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak