Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kurcze pieczone

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brojler 1 szt
Sól czosnkowa jodowana Prymat troche
natka pietruszki peczek

Przepis i sposób przygotowania na: kurcze pieczone

Tuszkę oczyścić, umyć, osuszyć. Natrzeć solą czosnkową na powierzchni i wewnątrz jamy brzusznej. Pietruszkę umyć, osączyć, włożyć do wnętrza jamy brzusznej kurczaka razem z odkrajanymi skrzydełkami. Spiąć szpilkami do drobiu. Umocować nóżki, wkładając je w otwory utworzone przez nadcięcia w dole jamy brzusznej. Uformowaną tuszkę ułożyć w brytfannie i wstawić do nagrzanego piekarnika lub upiec w prodiżu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak