Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z ryżowego makaronu

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron ryżowy 20 dag
papryka żółta 1
groszek 1 puszka
ząbek czosnku 1
ser żółty
oliwa 3 łyżki
margaryna 3 łyżki
ketchup
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z ryżowego makaronu

Makaron gotujemy w lekko posolonej wodzie, a później odcedzamy. Ząbek czosnku obieramy i bardzo drobno siekamy. Paprykę żółtą myjemy i kroimy w kostkę. Na rozgrzanej patelni dusimy przez chwilę posiekany czosnek oraz pokrojoną paprykę. Składniki te mieszamy z ugotowanym wcześniej makaronem oraz dodajemy groszek z puszki, który najpierw musimy odcedzić. Ser żółty zetrzeć na tarce i dodać do składników. Składniki te doprawiamy pieprzem, solą oraz kropimy oliwą i ketchupem. Wszystko razem dobrze wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owocówka 30.01.2012 09:59
mniam
gosia47-47 05.01.2012 19:21
uwielbiam ją

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak