Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krewetki koktajlowe z sosem czosnkowym na razowej bagietce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

krewetki koktajlowe 150 gram
olej roślinny 2 łyzki
Sól ziołowa jodowana Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat do smaku
ziarna sezamu 1-2 łyżki
bagietka 0,5 szt.
sos czosnkowy 3 łyżki
masło 1-2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Krewetki koktajlowe z sosem czosnkowym na razowej bagietce

Krewetki umyć, usmazyć na oleju z przyprawą do ryb, solą, pieprzem, papryką ostrą i ziarnami sezamu. Bagietkę przeciąć wzdłuż, a potem na kilka małych kawałków, posmarowac cienko masłem. Na wierzch położyć usmażone krewetki, polać sosem czosnkowym (kupuje gotowy w słoiczku) i zapiec ok.2 min. w mikrofalówce. Inspiracją do tego przepisu stały się \"Krewetkowe serca z masłem waniliowym\" Pacpawa :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DanutaS 04.02.2012 10:41
nie moge się przekonać do krewetek, ale wyglądają zachęcająco
rutynka 19.12.2011 14:00
wyglądają smakowicie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak