Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczona papryka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 4 szt.
kuskus 1/2 szkl.
pieczarki 10 dkg.
cebula
ser żółty 8 plastrów
sól i pieprz
oliwa
bulion warzywny 1 kost.

Przepis i sposób przygotowania na: pieczona papryka

kostkę warzywną rozpuścić w 300ml.wrzątku i zalać nim kaszę odstawić do napęcznienia,cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę wraz z umytymi pieczarkami podsmażyć na oliwie z oliwek,papryki umyć przekroić na połowę wydrążyć gniazda nasienne,każdą połowę posmarować oliwą z oliwek oprószyć solą i pieprzem,podsmażone pieczarki z cebulą wymieszać z kuskusem doprawić do smaku solą i pieprzem przygotowanym farszem nadziewać połówki papryk,układać na blasze lub naczyniu żaroodpornym wstawić do nagrzanego piekarnika do 180st.na 15min.wyjąć na każdą paprykę nałożyć plaster sera i ponownie zapiec aż ser się rozpuści ok.10min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 06.07.2012 10:31
Super
Grazyna0211 07.03.2012 12:34
dla mnie pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak